Asr suresinin anlamı ve bu surede nelere dikkat çekilmektedir

Asr suresinin anlamı ve bu surede nelere dikkat çekilmektedir
Asr suresinin okunuşunu ve anlamını nedir, bu surede nelere dikkat çekilmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Asr suresi, Kur’an-ı Kerim’in 103. suresidir. Mekke’de indirilen bu sure, 3 ayettir. Asr suresi, yüce kitabımızın en kısa surelerinden biridir. Asr; yüzyıl, ikindi vakti ve meyvenin suyunu çıkarmak gibi manalara gelir.

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Vel asr
2- İnnel insane le fi husr
3- İllellezıne amenu ve amilus salihati ve tevasav bil hakkı ve tevasav bis sabr

Asr Suresi Anlamı

Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır.

İmam Şafi der ki; Kuran'ı Kerimde başka hiçbir sure olmasaydı, şu pek kısa olan Asr Suresi bile insanların dünya ahiret saadetlerini açıklamaya yeterdi. Bu sure Kuran'ı Kerimin bütün ilimlerini içine alır.

Asr Suresinin önemini İmam Şafi'nin sözlerinden bile anlayabiliriz. Bu sure sayesinde anlarız ki, insanlar arasında sadece hakkı ve sabrı tavsiye eden salih kullar mutluluğa erişeceklerdir. Diğer insanlar yaratıcımıza göre ziyan içindedirler.

İnsan zarar içindedir. Ama iyi şeyler yapanlar, sabredenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenlerin kurtuluşa ereceğine dikkat çekilmiştir.

Asr suresinin faziletleri nelerdir

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Kim Asr suresini okursa, Allahü Teala onun günahlarını affeder, hakkı ve sabrı tavsiye edenlerden olur.”(1)

Ebu Huzeyfe (Radıyallahu Anh) buyurdu ki: “Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’in Ashabından iki kimse karşılaştıklarında, biri diğerine Asr suresini okumadan ayrılmazlardı. Sonra biri diğerine selam vererek ayrılırlardı.”

İmam Şafii (Rahimehullah) buyurdu ki: “Kur’an-ı Kerim’den başka hiçbir sure nazil olmasaydı, şu pek kısa olan Asr suresi bile insanların dünya ve ahiret saadetlerini temine yeterdi. Bu sure, Kur’an-ı Kerim’in bütün ilimlerini içine alır.”

Bazı rivayetler göre;

Kim 70 defa okursa bütün derdi def olur.

Asr suresini her gün 70 defa okuyan kimsenin sıkıntı ve stresi gider.

Ateşli bir hastaya Asr Sûresi okunursa ,o hasta şifa bulur.

Her kim bu sûreyi 41 defa suya, özellikle zemzem suyuna okursa her türlü hastalığa ,bilhassa şeker hastalığına şifa bulur.

72
72
73
73
74
71
73
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.