Aşure günü okunacak dualar ve anlamları

Aşure günü okunacak dualar ve anlamları
Aşure günü hangi dualar okunur, Muharrem ayının 10. gününe tekabül eden gün Aşure günü olarak değerlendirilmektedir.

Bugün Aşure gününün içinde bulunuyoruz. Aşağıdaki paylaşacağım duayı her kim okur ise Allah o kuluna kat kat sevap verir.

Aşure günü çok mübarek bir gündür. Bugüne kişi hürmet etmeli ve hayırlı bir şekilde değerlendirmelidir. Gökyüzünün sahibi melekler bugüne en çok kıymet verenlerdir. Peygamber Efendimiz konuya ilgili şöyle buyurmuşlardır; Hz. İbrahim (a.s) Aşure günü dünyaya gelmiş ve Yüce Allah yine aşure günü onu ölümden kurtarmıştır. Allah O’na hakikat yolunu Aşure Günü göstermiştir.

Aşağıda paylaştığım duayı her kim 7 kez okur ise Allah c.c o kişiye hayırlı ölümler verir.

”Sübhanallahi milelmizani ve müntehalılmi vemeblegarrida vezinetelarşi lamelcae velamenca minallahi illa ileyhi. sübhanallahi adedeşşefi velvatri ve adede kelimatillahittammeti küllihe.eselükessalamete birahmetike ya erhamerrahimin. vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyilazıym, ve huve Hasbi veniğmel Vekil. Niğmel Mevla veniğmen nasir.vessallallahu vesseleme ala Hayri halkıhi muhammedin ve ala alihi vesahbihi ecmain.”

Duanın Anlamı İse Şöyledir;

”Allah bize yeter, O ne güzel vekil, O ne güzel Bir İlah’dır, Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla Yarattığın teraziler kadar, Verdiğin ilmin son noktası kadar, Rızan kadar gökteki güzellikler kadar seni anarım, Bütün kurtuluşlar ve çıkışlar yalnız sendedir. Kainatta yarattığın bütün tekler ve çiftler kadar senin noksansız isimlerin kadar, senin bütün eksiklerden uzak olduğunu ilan ederiz. Bütün isimlerin hürmetine senden selamet isteriz. Ey merhametlerin en merhametlisi.. Kuvvet ve güç yalnız sanadır. Sen bize yetersin. Sen ne güzel mevlasın.. En ulu kulun Muhammed’e binlerce selam olsun.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.