Atalarımız Millî Mücadele Dönemi’nde ne gibi zorluklarla karşılaşmışlardır

Atalarımız Millî Mücadele Dönemi’nde ne gibi zorluklarla karşılaşmışlardır
Atalarımız Millî Mücadele Dönemi’nde ne gibi zorluklarla karşılaşmışlardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hepimizin de bildiği gibi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ulu önderi ve kurtarıcı kahramanıdır. Atatürk, Türk devletini bulunduğu uçurumdan kurtarmıştır ve bu süre zarfından da bir çok engellerle karşılaşmıştır.Özellikle Kurtuluş savaşı dönemlerinde ülkenin her köşesi işgal altındaydı ve bu sırada da millet milli bir ruhla ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak için dört elle çalışmıştır ve ülke adeta yaşamak için savaş veriyordu. Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele döneminde karşılaştığı en büyük engel ise İstanbul Hükumeti idi.

Çünkü İstanbul Hükumeti Atatürk’ün milli mücadele yolundaki çalışmalarına sürekli taş koymaya çalışıyordu ve engellemek istiyordu ve İstanbul Hükumeti bu amaçla Mustafa Kemal başta olmak üzere milli mücadele sürecine katılan herkesi idam cezasına çarptırdı. Ancak bu dönemde düşman işgalleri hız kesmeden devam ediyordu ve çıkan isyanlar gönüllü birliklerin savunma yapmasını daha da zorlaştırıyordu.

1418
1402
426
633
612
197
1133
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.