Atatürk ilkelerinin bir bütün olarak temel amacı nedir

Atatürk ilkelerinin bir bütün olarak temel amacı nedir
Atatürk ilkelerinin bir bütün olarak temel amacı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Millî mücadele öncesi Türk toplumunun yok olmasına neden olacak ortamın hazırlandığı bir dönemde Atatürk ilkeleri uygulanmaya başlanmıştır. Cumhuriyetçilik, halkçılık, devletçilik, milliyetçilik, devrimcilik, laiklik gibi ilkeleri kapsayan bu düşünce sisteminin ortak özellikleri vardır. Bu ilkeler kişinin hak ve özgürlüğünü korur.

Türk milletinin ihtiyaçlarından doğan bu ilkeler, sorunların akıl ve mantık çerçevesinde çözülmesi gerektiğini savunur. Atatürk ilkeleri, demokratik kurallara uymayı esas alır. Türk toplumun çağdaşlaşmasını hedefler ve milli bir nitelik taşır. Atatürk ilkeleri bir bütün olarak değerlendirilir, birbirinden ayrılmaz ve tek tek değerlendirilmez. Bu ilkeler gücünü, Türk tarihi ve Türk töresinden almıştır.

Atatürk ilkelerinin amacı

Atatürk ilkelerinin en nihai amacı, Türk milletini aklın ve bilimin ışığında muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Ayrıca, Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olmasını, refah seviyesinin ön plana çıkarmasını da sağlamaktadır.

Türk toplumunun bağımsız, onurlu ve mutlu bir hayat sürmesini esas alan bu ilkeler, Türkiye'nin saygın bir devlet olmasında rol oynamıştır. Böylece Türk kültürünü, toplumsal ahlakı muhafaza etmek, toplumun kopya değil, kendi ihtiyaçlarından doğan bir medeniyet olduğunu gösterme gayesini taşımaktadır.

3
217
2
27
5
7
27
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.