Atatürk milliyetçiliğine göre dış politika anlayışı nasıldı

Atatürk milliyetçiliğine göre dış politika anlayışı nasıldı
Atatürk milliyetçiliğine göre dış politika anlayışı nasıldı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk milliyetçiliği bir kültür milliyetçiliğidir. Irkçılığı, sınıf ve zümre ayrımını reddeder. Dış politikada barışa dayalı ilişkilerin kurulmasını amaçlar. Saldırgan, yayılmacı politikaları benimsemez ve gerçekçi bir siyaset izlenmesini tercih eder.

Mustafa Kemal Atatürk modern Türkiye’nin kurucusu milli mücadelenin lideri devrim ve reformların babası Türk milliyetçisi Türk Dil ve tarihi üzerine çalışmalar yaptırmış, vatanperver bir kişidir.

Devlet adamlığı ve yöneticilik alanında gösterdiği başarılarla günümüzde dahi geçerliliğini koruyan barışçı ve demokratik vizyonuyla bizlere ışık tutmaktadır. Yaşadığı dönemde dış politikada koyduğu vizyonu Yurtta sulh cihanda sulh sözleri ile çizmiştir. Yabancı ülkelerle politikası her zaman kararlı ve barışçıl yönde olmuştur.

105
6
32
39
32
32
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.