Atatürk Orman Çiftliği örneğinden hareketle Atatürk’ün ekonomiye bakışını açıklayınız

Atatürk Orman Çiftliği örneğinden hareketle Atatürk’ün ekonomiye bakışını açıklayınız
Atatürk Orman Çiftliği örneğinden hareketle Atatürk’ün ekonomiye bakışını açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Atatürk Orman Çiftliği örneğinden hareketle Atatürk’ün ekonomiye bakışını açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Atatürk, ekonomiye ulusal bağımsızlık ve kalkınma açısından büyük önem veriyordu. Atatürk Orman Çiftliği gibi projelerle tarım ve sanayiye destek verdi ve Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını güçlendirmeye çalıştı.

Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk'ün ekonomiye bakışını yansıtan bir örnektir. Bu çiftlik, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını güçlendirmeyi, modern tarım uygulamalarını teşvik etmeyi, bilimsel araştırmalara önem vererek eğitim ve toplumsal kalkınmayı desteklemeyi amaçlamıştır. Atatürk, kendi kaynaklarına dayalı, bilimsel ve çağdaş bir ekonomik modelin Türkiye için önemli olduğuna inanmıştır.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.