Atatürk, Trablusgarp Savaşı’nda hangi ülkeyle savaşmıştır

Atatürk, Trablusgarp Savaşı’nda hangi ülkeyle savaşmıştır
Atatürk, Trablusgarp Savaşı’nda hangi ülkeyle savaşmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trablusgarp yer olarak Akdeniz'de İtalya'nın karşısında yer alan bu günkü adını Libya olarak biliriz.

1911 - 1912 yıllarında Trablusgarp'ı işgal etmek isteyen İtalyanlar ile Osmanlı ordusunu subaylarının organize ettiği yerli halk arasında yaşanmıştır.

İtalyan Devleti kendisine ham madde kaynağı bulmak ve sömürge elde etmek için Osmanlı İmparatorluğu ile kara bağlantısı kopan Trablusgarp'ı ele geçirmek için saldırıya geçti.

Kara bağlantısı Mısır'ın İngiltere tarafından işgal edilmesi ile kopan Trablusgarpa Osmanlı İmparatorluğu asker gönderemedi. Gönüllü subaylar gizlice Trablusgarp'a geçti. Organize edilen halk İtalyanlarla savaşmaya başladı.

Bu arada Balkanlar'da aşlayan savaştan dolayı Trablugarptaki subaylar geri çağrılınca Osmanlı İmparatorluğu İtalya ile antlaşma imzalamak zorunda kaldı.

18 Ekim 1912 tarihinde İsviçre’nin Uşi kasabasında Osmanlı İmparatorluğu ile  İtalyanlarla arasında UŞİ ANTLAŞMASI imzalandı.

0
33
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.