Atatürkçü düşünce sisteminin önemini kendi cümlelerinizle anlatınız

Atatürkçü düşünce sisteminin önemini kendi cümlelerinizle anlatınız
Atatürkçü düşünce sisteminin önemini kendi cümlelerinizle anlatınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Atatürkçü düşünce sisteminin önemini kendi cümlelerinizle anlatınız

Ödev cevabı kısaca : Atatürkçü düşünce sistemi, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye'nin temel değerlerini oluşturan çağdaşlık, laiklik, demokrasi ve milliyetçilik ilkelerini benimseyen bir düşünce sistemidir.

Atatürkçü düşünce sistemi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerine dayanan bir düşünce sistemidir. Bu sistem, çağdaş, laik, demokratik, milli ve bilimsel bir dünya görüşünü benimser. Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen reformlarla Türkiye'de laik bir devlet yapısı oluşturulmuş, eğitim sistemi modernize edilmiş, kadın hakları ve demokrasi alanında önemli adımlar atılmıştır. Atatürkçü düşünce sistemi, milli birlik ve beraberlik ruhuyla, ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkması ve bireylerin daha ileri düzeyde eğitim alarak kendilerini geliştirmesi hedefine yöneliktir. Bu düşünce sistemi, Türkiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda ilerlemesini ve uluslararası alanda saygın bir konuma gelmesini sağlamıştır.

1
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.