Atatürk’ün beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir

Atatürk’ün beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir
Atatürk’ün beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız buyeterlidir sözünü açıklayınız

Atatürk, önemli olanın kişiler değil, onların fikirleri olduğunu anlatmak istemiştir. Atatürk’e olan saygımızı sadece duvarlara astığımız resimleri, binaların önüne koyduğumuz büstleri ile göstermek yeterli değildir. Asıl önemli olan onu fikirleri, niyetini anlayıp, bu yönde ülkemiz için çalışmamızdır.

Onun fikrini yücelterek ileriki medeniyetlere bir köprü olabilmek, zorluklara bir fırsat olarak bakabilmeyi öğrenmek ve Türk milletini ve topraklarını her türlü değerden üstün ve yüce görebilmek onu görmek kadar değerlidir.

O bizlere başka milletlerin dilini, başka milletlerin ahlakını, ekonomisini, dinini, değerlerini zorla kabul ettirilmek ve kabullenmek zorunda kalmayalım diyerek verdiği bütün çabalar ancak onu, onun sözlerini, onun eylemleri arkasında duran gerçekliği anlayabildiğimiz de, bugünden görmüş gibi olacağız. O olsaydı Türk gencinin pes etmeyerek ve kendi düşüncelerinin izinde ilerlememizi isterdi. Bizde onun sözlerinde bahsettiği gibi bir genç olabilir ve fikirlerini anlayabilirsek özgürlüğümüzü elimizden bırakmamayı da öğrenmiş olacağız.

88
20
137
11
10
8
211
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.