Atatürk’ün en beğendiğiniz özelliği hangisidir

Atatürk’ün en beğendiğiniz özelliği hangisidir
Atatürk’ün en beğendiğiniz özelliği hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk’ün en beğendiğim özelliği yenilikçi ve zamanı yakalayan bir lider olmasıdır. Ulu Önderimiz yaşamı boyunca devleti ve milleti için bir şeyler yapmaya çalışmıştır. Ve yaptığı her iş, girdiği her savaşta da başarılar kazanmıştır.

Cumhuriyeti kurması ile ülkemiz gelişmiş ülkeler ile yarışacak bir devlet durumuna gelmenin ilk adımını atmıştır. Devamında yapmış olduğu inkılaplar ile devletimizi modern bir hale getirmeye çalışmıştır. Kılık kıyafet değişikliği, harf devrimi gibi inkılapları bunun en büyük göstergesidir.

Mustafa Kemal Atatürk her yönü ile bizlere örnek olan muhteşem bir liderdir. Bu sadece milli duygularımız ile söylediğimiz bir cümle değildir. Çünkü Atatürk dünya milletleri tarafından da en etkili liderlerden biri olarak tanınmıştır. Atatürk'e olan sevgi ve saygımız onun söylediklerini ve yaptıklarını örnek alarak ve bunları uygulayarak olmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk özellikleri ile benim Hayran Olduğum bir liderdir. Atatürk’ün gibi bir lider her hangi bir ülkenin başına yüzyılda bir ancak gelir. Atatürk’ün en sevdiğim özelliği insanları birleştiriciliğidir. Atatürk’ün Savaş meydanlarında, komuta merkezlerinde ve Kurtuluş Savaşı mücadelesi sırasında halkı nasıl bir araya getirdiğini onlara vatana ve Millete hizmet etmeleri gerektiğini anlatmıştır. Osmanlının en zor gününde bile bir umut ışığı gören Mustafa Kemal Atatürk, halkı bir araya getirerek ülkeyi düşmanlardan kurtarmak da başrol oynamıştır.

14
11
8
9
21
9
103
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.