Atatürk’ün müziğe verdiği önemi araştıralım

Atatürk’ün müziğe verdiği önemi araştıralım
Atatürk’ün müziğe verdiği önemi araştıralım konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Atatürk’ün müziğe verdiği önemi araştıralım

Ödev cevabı kısaca : Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak kültür ve sanata büyük önem vermiştir. Müzik, Atatürk'ün gözünde toplumun kültürel gelişimine katkı sağlayan önemli bir unsurdur. Bu bağlamda müziği eğitimde, kültürde ve toplumun genel yapısında güçlendiren bir araç olarak görmüş, askeri bandoların kurulmasına öncülük etmiş ve müziğin çağdaş bir şekilde gelişmesine önem vermiştir.

Atatürk daha çok şiir ve edebiyat sevgisiyle bilinse de müziğe de çok önem vermiş ve ilgi duymuştur. Zaman zaman şarkılara ve türkülere eşlik etmiş, oyunlar oynamıştır. Türk müziğinin gelişmesinde Türk çalgı aletlerinin kullanılmasını teşvik etmiştir. Yalnızca Türk topraklarında değil tüm dünyada dinlenebilir bir Türk müziği yaratılmasını hedeflemiştir. Müziğin kültürel kimliğin korunmasında, tanıtılmasında ve diğer kuşaklara aktarılmasındaki önemi de göstermiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.