Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı tarihi çocuklara bayram olarak armağan etmesiyle ilgili görüşlerinizi açıklayınız

Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı tarihi çocuklara bayram olarak armağan etmesiyle ilgili görüşlerinizi açıklayınız
Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı tarihi çocuklara bayram olarak armağan etmesiyle ilgili görüşlerinizi açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyada ilk kez bir milletin çocuklarına bir bayram armağan edildiği için tabi ki hem çok saygı doluyum hem de çok mutluyum, gururluyum. 23 Nisan Çocuk Bayramı sadece bizim değil bütün dünyanın bayramıdır. Bütün dünyanın çocuklarına Ata’nın bir armağanıdır.

TBMM, 23 Nisan 1920 yılında,Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılmıştır.TBMM'nin açılışı Türkiye'nin kuruluşunun ilk adımlarından biridir. Ülke sınırları içinde düşmanlar temizlendikten sonra, Atatürk TBMM'yi kurmuştur. TBMM'nin kuruluşunda nice askerler şehit oldu nice analar ağladı. Atatürk de bu bayramı bütün Dünya çocuklarına armağan etmiştir. Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmesinin sebebi hem Dünya da ki çocuklar arasında ki huzurun sağlanması hem de çocukları çok sevmesidir. 23 Nisan da ülkemizde çeşitli törenler düzenlenir. Çocuklar dans gösterisi düzenler,evlerine yabancı ülkeden çocuklar gelir ülkemiz tanıtılır.

1
139
1
0
1
8
151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.