Atık pillerin çevreye vereceği zararlar nelerdir

Atık pillerin çevreye vereceği zararlar nelerdir
Atık pillerin çevreye vereceği zararlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Pil, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hayatımızın içindeki yerini almıştır. Pillerin birçoğu bittiğinde bir daha kullanılmaz. Pil üretilirken çeşitli maddeler kullanılır. Bu maddeler toprağa ve suya karıştığında bize ve bizim dışımızdaki diğer canlılara çok ciddi zararlar verebilir. Bu sebepten biten pilleri gelişigüzel yerlere atmamalıyız. Biten pilleri okullarımızda ve çevremizde bulunan atık pil toplama kutularına atmalıyız.

Pillerin içinde bulunan cıva, kurşun, mangan, lityum, nikel gibi elementler, aslında bu zararı doğrudan veren. Bu maddelerin toprağa karışması demek, yer altı sularına karışması ve buradan da bizzat evimize yeniden girmesi demek. Sadece evimize değil sulara karışarak deniz canlıların da hayatını tehlikeye atar.

İnsan sağlığını tehdit eden piller ile ilgili biraz daha derine inelim. Yukarıda bahsettiğimiz elementlerin insan üzerindeki en büyük etkileri;

  • Nörolojik,
  • Sinir sistemi,
  • Böbrek,
  • Karaciğer,
  • Tansiyon gibi hastalıkları tetikleyebilir.
  • Ve hatta ölüm riskine bile sebep olabilir.

2
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.