Atık pillerin çevreye vereceği zararları ve bu konuda yapılması gerekenler

Atık pillerin çevreye vereceği zararları ve bu konuda yapılması gerekenler
Atık pillerin çevreye vereceği zararları ve bu konuda yapılması gerekenler konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toprağa karışan piller yok olmayıp zamanla içindeki elementlere ayrışırlar bunlar yer altı sularına karışarak zarar vermektedir. Toprağın sahip olduğu mineraller bu elementler yüzünden metrelerce alanda çürüme ve yok olma meydana gelir. Suyun içinde zehirlenmeye sebep olarak bölgedeki canlıların hayatını tehdit etmektedir.

Canlıların yok olması düzenin bozulmasına sebep olarak denge şaşacaktır. İnsan hayatına atık pillerin zarar verebileceğini biliyor muydunuz? Bildiğiniz gibi pillerin içerisinde bulunan elementler insanlar üzerinde nörolojik, sinir, sistem, böbrek, karaciğer, tansiyon gibi bir çok hastalığın sebebi olmaktadır. Kişiden kişiye göre ölüm riski dahi taşıyabilir.

Toprağa karışan pil atıkları kısacası hayatımızı son derece olumsuz etkilemektedir. Ancak bu zararlardan korunmanın yolları elbette var; atık piller bilinçsizce doğaya atılmamalıdır. Belirli noktalarda atık pil toplama kutuları bulunmalıdır ve bu kutularda toplanan atık piller geri dönüşüme gönderilmelidir

113
16
242
15
21
15
201
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.