Atlar tepişirken arada eşekler ezilir atasözünün anlamı nedir

Atlar tepişirken arada eşekler ezilir atasözünün anlamı nedir
Atlar tepişirken arada eşekler ezilir atasözünün anlamı, güçlü kimseler birbirlerine girerler. Bundan, aralarında bulunan güçsüzler zarar görür.

Ufak, haylaz çocuklar birbirleri ile oyun oynarken sağa sola zarar verirler, çevresinde oturanları ve gürültü çıkartıp komşularını rahatsız ederler. Bu hareketleri de bu atasözünün söylenmesine sebep olur.

Güçlüler ve büyüklerin arasında gerçekleşen çekişme ve çatışmalardan aralarında bulunan küçükler ve güçsüzler zarar görür. Mevki ve makam sahipleri birbirleri ile olan anlaşmazlıklarında daha alt kademedeki insanları kullanır, direkt olarak muhataplarına yapamadıkları saldırıları, onların emri altındaki kişilere yöneltirler. Bu durumdan zararlı çıkanlar ise daha çok bu alt kademedir.

17
2
6
0
0
2
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.