Atom altı parçacıkları pozitif (+), negatif (-) ve nötr yük durumlarına göre sınıflandırarak örnekler veriniz

Atom altı parçacıkları pozitif (+), negatif (-) ve nötr yük durumlarına göre sınıflandırarak örnekler veriniz
Atom altı parçacıkları pozitif (+), negatif (-) ve nötr yük durumlarına göre sınıflandırarak örnekler veriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Atom altı parçacıkları pozitif (+), negatif (-) ve nötr yük durumlarına göre sınıflandırarak örnekler veriniz

Ödev cevabı kısaca : Atom altı parçacıklar şu şekilde sınıflandırılabilir:

Pozitif Yüklü Parçacıklar (+): Proton: Atom çekirdeğinde bulunan ve pozitif yüke sahip parçacıktır. Örneğin, hidrojen atomunda bir proton bulunur.

Negatif Yüklü Parçacıklar (-): Elektron: Atomun çekirdeği etrafında dönen ve negatif yüke sahip parçacıktır. Örneğin, hidrojen atomunda bir elektron bulunur.

Nötr Parçacıklar (0): Nötron: Atom çekirdeğinde bulunan ancak yüksüz (nötr) olan parçacıktır. Örneğin, hidrojen atomunda bir nötron bulunur.

Bu parçacıklar, atomun temel yapı taşlarıdır ve bir araya gelerek atomları oluştururlar. Protonlar pozitif, elektronlar negatif yük taşırken, nötronlar yüksüz (nötr) bir yüke sahiptir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.