Atom Karınca nedir

Atom Karınca nedir
Atom Karınca (İngilizce: Atom Ant) William Hanna ve Joseph Barbera tarafından 1965 yılında yaratılan çizgi film karakteri ve aynı adlı serinin adı. Atom Karınca şehir halinde bir karınca kolonisinde yaşamakta ve kötülerle mücadele ederken uçabilmektedir.

Atom karınca sizce ne demek, atom karınca size neyi çağrıştırıyor?

Hiroşima ve Nagazaki'de yüz binlerce masum insanın hayatını kaybetmesine sebep olan atom bombasının insanlarda oluşturduğu "Atom" imajını düzeltmek için ABD tarafından yaratılan bir karakterdir.

Tabi ki olay sadece bununla kısıtlı değildir; atomun hayatın bir çok alanında enerji kaynağı olarak kullanılmaya başlaması, ortalıkta atom santrali, nükleer santraller vs kurulmasının da etkisi vardır.

Velhasıl kelam; insanların gözünde atom imajını düzeltmek için ABD güdümünde türetilmiş bir süper kahramandır Atom Karınca..

Beşiktaş'ın efsane kaptanı Rıza Çalımbay’a “Atom Karınca” lakabı, bu çizgi filme istinaden verilmişti.

Atom Karınca (İngilizce: Atom Karınca) William Hanna ettik Joseph Barbera Tarafından 1965 Cardio Adlı serinin adı ettik karakteri Yılında yaratılan çizgi filmi. Atom Karınca şehir merkezi yaşamakta ve kötülerle mücadele. Süper hızlı ve süper güçlüdür. Atom Karınca, şehir polisi ile iş birliği içindedir.

1990'lı adımda devam ediyor. Atom Karınca, Atom karınca geliyoooor! ("Yukarı ve Vur, Atom Ant!".) Şeklinde bağırarak kötüleri yakalar ve maceralarına devam ederdi. Atom Karınca çizgi filmi, Türkiye'de TRT tarafından gösterilmekte ve sunum büyük ölçüde görünmektedir. Günümüzde Boomerang TV yayını yayınlanmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.