Atom kelimesinin anlamı nedir

Atom kelimesinin anlamı nedir
Atom nedir, atom kelimesinin anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir çekirdek ve çekirdek içinde proton ve nötronla çevresinde yörünge üzerinde devinen elektronlardan oluşan, kimyasal olarak bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük parçası; birkaç türü birleşince molekül oluşturan parçacık.

Atom veya eycik, bilinen evrendeki tüm maddenin kimyasal ve fiziksel niteliklerini taşıyan en küçük yapı taşıdır. Atom Yunancada "bölünemez" anlamına gelen atomostan türemiştir. Atomus sözcüğünü ortaya atan ilk kişi MÖ 440'lı yıllarda yaşamış Demokritos'tur.

Maddenin en küçük yapısı olan atom hakkında birçok bilinmesi gereken şey bulunmaktadır. Özellikle bir süre boyunca dünyanın en küçük maddesinin atom olduğu düşünülmekteydi. Fakat zaman içinde atomdan da daha küçük maddelerin olduğu bulunmuştur. Bunlar atom altı parçacıkları olarak bilinmektedir. Genel olarak atomun özellikleri şu şekilde olmaktadır.

13
68
11
8
24
66
70
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.