AUZEF 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi kayıt yenileme kılavuzu yayınlandı

AUZEF 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi kayıt yenileme kılavuzu yayınlandı
İstanbul Üniversitesi AUZEF 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi kayıt yenileme kılavuzu yayınlandı, kayıtlar ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek, kayıt ücreti ne kadar, detaylar haberimizde...

Kayıt Yenileme Tarihi:31 Ağustos - 03 Eylül 2021
Üstten Ders Alma Tarihleri ve Ekle Sil Tarihi:13-17 Eylül 2021
AUZEF Web Sitesi: http://auzef.istanbul.edu.tr/
İ.Ü. Aksis Otomasyon Sistemi: http://aksis.istanbul.edu.tr/

Kayıt yenileme işlemi için referans numaranız ile güz dönemi ödemenizi Halkbank Şube/ATM’lerinden ya da otomasyon sistemi üzerinden online olarak yapmanız yeterlidir.

31 Ağustos 2021-03 Eylül 2021 tarihleri arasında ödemenizi yaptıktan sonra ders seçimi işlemleri:
2016 ve öncesi girişli öğrencilerin ders seçimleri 3 iş günü içerisinde,
2017 ve sonrası girişli öğrencilerin ders seçimleri gün içerisinde fakülte tarafından yapılacaktır.

’Kayıt Yenilemedi’’ olarak belirtilen statünüz dersleriniz seçildikten sonra ‘’Devamlı Öğrenci’’ olarak güncellenecektir. Devamlı öğrenci statüsüne gelen öğrenciler derslerini AKSİS- Öğrenim Bilgileri- Ders Alma Listesi sekmesinden kontrol etmelidir. Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.

Ders ekle-sil talepleri 13 Eylül 2021-17 Eylül 2021 tarihleri arasında https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/login çözüm merkezinden alınacaktır. Başvuru tarihleri dışında ekle-sil talebi alınmayacaktır. Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.

Fakülte tarafından seçilen derslerde DC-DD dersler seçilmemektedir. DC-DD derslerini almak isteyen öğrencilerimizin ders ekle-sil tarihleri içerisinde çözüm merkezinden bildirmeleri gerekmektedir. Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.

Üstten ders alabilecek öğrenciler, üst dönem derslerini 13 Eylül 2021-17 Eylül 2021 tarihleri arasında kendileri seçecektir. Üstten ders alma koşulları aşağıda yer almaktadır. Üstten ders seçimi öğrenci tarafından yapılacaktır ve sorumluluğu öğrenciye aittir.

AUZEF Üstten Ders Alma Koşulları Nelerdir

1- Kayıt yaptırdığı öğretim yılının ikinci yarıyılından itibaren alması gereken tüm derslerinden başarılı olanlardan AGNO'su 2,50 ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın ders/derslerini de alabilir.
2- Fakülteye ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının ilk yarıyılında okutulan tüm derslerini almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz.
3- Lisans programlarında ikinci yarıyıldan ders alan öğrenci altıncı ve sekizinci yarıyıllardan; üçüncü yarıyıldan ders alan öğrenci yedinci yarıyıldan; dördüncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise sekizinci yarıyıldan üstten ders alamaz.
4- Üstten alınan dersler ile beraber alınan toplam kredi miktarı yarıyıldaki kredi yükünün % 50'sinden fazla olamaz

AKSİS otomasyon sistemine (https:/aksis.istanbul.edu.tr/) giriş yaptıktan sonra “OBS”-“Harç Bilgileri” kısmından “Referans Numarası” ve ödeme tutarınıza ulaşabilirsiniz. Ödemenizi referans numarası ile Halkbank Şube/ATM’lerinden gerçekleştirebilir ya da otomasyon sistemi üzerinden online olarak yapabilirsiniz. (Ödemelerin kayıt yenileme tarihi içerisinde yapılması GEREKMEKTEDİR.)

Detaylar için tıklayınız

0
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.