AUZEF 2021-2022 ikinci üniversite kayıt kılavuzu yayınlandı

AUZEF 2021-2022 ikinci üniversite kayıt kılavuzu yayınlandı
AUZEF 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci üniversite kayıt kılavuzu yayınlandı, kayıtlar ne zaman yapılacak, dönemlik kayıt ücreti ne kadar detaylar haberimizde...

İkinci Üniversite Kayıt Tarihleri 16 Ağustos- 16 Eylül 2021
Lisans Programları Yarıyıllık Materyal / Öğrenim Ücreti, 400 TL
Önlisans Programları Yarıyıllık Materyal / Öğrenim Ücreti, 400 TL

İkinci Üniversite Başvuru Koşulları,

Yükseköğretim kurumu lisans/önlisans programlarında öğrenciliği devam eden ya da mezun olanlar,
Yurt dışındaki yükseköğretim kurumu programlarından mezun olup, mezuniyetlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından (YÖK) Denklik Belgesi ile belgeleyenler,
sınavsız ikinci üniversite kapsamında fakültemize başvuruda bulunabilirler.

1. Aksis Otomasyon Sisteminden Hesap Oluşturma

İstanbul Üniversitesi Başvuru Sisteminden hesap oluşturunuz. (http://basvuru.istanbul.edu.tr/) “Kullanıcı adı” ve” Kullanıcı Aktifeştirme Bağlantısı” e-posta adresinize gönderileceği için bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olunuz.

2. Başvuru Oluşturma
Hesap aktifleştirme işleminden sonra http://basvuru.istanbul.edu.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız. Ana sayfasındaki “ İkinci Üniversite Başvuru” butonunu tıklayınız. “Profil” alanında fotoğraf, özel durum ve iletişim bilgilerinizi düzenleyip ilerleyiniz.

Başvuruda Kullanılacak Eğitim Bilgisi Seçimi:
YÖKSİS’ te bilgileri bulunan adayların eğitim bilgileri ekrana otomatik olarak gelecektir. Başvuruda kullanmak istediğiniz programı “Kullan” butonunu tıklayarak seçip ilerleyiniz.

Tercih Edilecek Program Seçimi:
Tercih bilgileri alanından başvurmak istediğiniz program türünü Lisans ya da Önlisans olarak seçiniz. (Önlisans programı öğrenci/mezunları sadece ÖNLİSANS programlarına başvuru yapabileceği için bu adımla karşılaşmayacaklar.)

“Tercih Edilen Program” ı seçiniz(AUZEF’te okumak istediğiniz program), “Kaydet” butonuna tıklayınız. Kayıtlı/mezun olduğunuz aynı isimdeki programı, (Örneğin İktisat programı öğrenci/mezunları, İktisat programını) seçemezsiniz.

3. Ödeme İşleminin Tamamlanması
Başvurusu onaylanan adaylara SMS bilgilendirmesi yapılacaktır. AKSİS otomasyon sistemine (https:/aksis.istanbul.edu.tr/) giriş yaptıktan sonra “OBS”-“Harç Bilgileri” kısmından “Referans Numarası” ve ödeme tutarınıza ulaşabilirsiniz. Ödemenizi referans numarası ile Halkbank Şube/ATM’lerinden gerçekleştirebilir ya da otomasyon sistemi üzerinden online olarak yapabilirsiniz.

Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda herhangi bir üniversitede farklı bir programda eğitimi devam eden öğrencilerden Materyal/Öğrenim ücretlerine ek olarak 38,5 TL katkı payı alınmaktadır. • YABANCI UYRUKLU öğrencilerden Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerine, ilgili Bakanlar Kurulu Kararına istinaden ek katkı payı alınmaktadır.

Detaylar için tıklayınız

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.