AUZEF 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi bitirme sınavı çevrim içi sınav kuralları

AUZEF 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi bitirme sınavı çevrim içi sınav kuralları
AUZEF 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi bitirme sınavı çevrim içi sınav kuralları nedir, AUZEF bitirme sınavları ne zaman yapılacak bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.
  • 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemindeki derslerin Bitirme sınavları 9-10-11 Haziran 2023 ve 16-17-18 Haziran 2023 tarihlerinde https://esinav.istanbul.edu.tr/ adresinden gerçekleştirilecektir.
  • Ögrencilerin girecekleri dersler günlere dağıtılmış olup her öğrencinin kendisi için düzenlenmiş sınav takvimini 31 Mayıs 2023 tarihinden itibaren https://esinav.istanbul.edu.tr/ adresine girerek kontrol etmesi gerekmektedir.
  • Ögrenci bazlı olarak düzenlenen sınav oturumlarında, her bir ögrencinin aldığı dersler günlere dağıtılmıştır. Sınavlara sadece ilgili bir ders için ilan edilen gün ve saatlerde girilebilecektir. Lütfen sınavlarınıza, almakta olduğunuz dönem derslerinizin yanında belirtilen oturum tarihinde ve 09:00-23:59 saatleri arasında katılınız. Sistemde belirlenen gün ve saat dışında sınava girilmesi veya ayrı bir sınav yapılması söz konusu değildir.
  • Bitirme Sınavlarında her bir ders için öğrencilere 20 adet çoktan seçmeli soru yöneltilecek ve 30 dakika sınav süresi içinde cevaplanması beklenecektir.
  • Çevrim içi (Online) Sınav Sitemine giriş yaptıktan sonra karşınıza sınav kurallarını içeren bilgiler gelecek ve bunu onaylamanız istenecektir. Lütfen bu ekrandaki bilgileri çok dikkatli bir şekilde okuyunuz.
  • Sınava başladıktan sonra ekranda ilgili derse ait bir soru ve o soruya ait cevap seçenekleri gösterilecektir. Soruyu cevaplamak için cevap seçeneklerinden birini işaretleyip “Cevapla ve Sonraki Soru” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Soruyu boş bırakmak isterseniz “Soruyu Boş Bırak” seçeneğini seçerek de sıradaki soruya geçebilirsiniz. Sıradaki soruya geçtikten sonra önceki sorularda işaretlenen seçenekler değiştirilemez ve kontrol etmek amacıyla önceki sorulara kesinlikle dönülemez. Boş bıraktığınız sorulara tekrar cevap veremeyeceğinizi unutmayınız.
  • Sınavın herhangi bir anında “Sınavı Bitir” butonuna basmanız halinde karşınıza bir uyarı ekranı gelecektir. Bu ekrandaki “Sınavımı Bitirmek İstiyorum” butonunu da onaylarsanız sınavınız sonlandırılır. Böyle bir durumda bir daha hiçbir koşulda ilgili dersin sınavına tekrar girilemez ve herhangi bir koşulda yeni bir sınav hakkı tanınmaz.
  • Sınav süresi tamamlandığında devam etmekte olduğunuz dersin sınavı otomatik olarak sistem tarafından sonlandırılır. Bu durumda sınav sonlandırılıncaya kadar sorulara verdiğiniz cevaplar değerlendirmeye alınır.
  • Online sınavlara internet bağlantısı olan ve soruları okuyabilmek için yeterli ekran büyüklüğüne sahip kişisel bilgisayarınız/tabletiniz veya cep telefonunuzdan girebilirsiniz. Meydana gelebilecek elektrik/internet kesintisi vb. sorunlardan fakültemiz sorumlu değildir. Gerekli tedbirleri almak öğrencinin sorumluluğundadır.
  • İnternet/elektrik kesilmesi vb. sorunlarla karşılaşmanız halinde eğer sisteme giriş hakkınız tükenmemiş ise aynı gün içinde sisteme tekrar girerek kalan sınav süresini kullanıp kalan sorularınızı cevaplayarak sınavınızı tamamlayabilirsiniz.
  • Sınavınıza tekrar girdiğinizde kullanacağınız süre, o dersin sınavı için size tanımlanan toplam süreden aynı dersin sınavına önceki girişte/girişlerde kullandığınız süre/süreler çıkarılarak hesaplanır.
  • Sınavınızı başlattıktan sonra tarayıcıyı kapatma, sayfayı yenileme (F5 tuşuna basma) vb. işlemler yapmanız durumunda “Yaptığınız değişiklikler kaydedilmemiş olabilir.” uyarısı gelecektir. Onay işlemini gerçekleştirirseniz sistemden çıkış yapabileceksiniz. Tüm öğrencilere 20 soruluk bir test için toplamda 3 giriş hakkı, 10 soruluk bir test için toplamda 2 giriş hakkı tanımlanmıştır. Bu haklarınızın tamamını kullandığınızda tarafınıza yeni bir hak verilmeyecek, o dersin sınavına tekrar giriş yapamayacaksınız. Bu nedenle sayfa üzerinde sadece sınavla ilgili aktiviteleri gerçekleştirerek sınavınıza devam ediniz.
  • Bitirme Sınavında bir ders kapsamındaki tüm kazanımlardan sorumlu tutulmaktasınız. Buna göre sınav soruları bir ders kapsamında sorumlu olduğunuz tüm içerikler dikkate alınarak oluşturulmuştur.
  • Bitirme sınavında aldığınız puanlar dönem sonu başarı notunuzu %70 oranında etkileyecektir.
  • Yoğunluktan kaynaklı sorunlar yaşamamak için sınavlarınızı günün son saatlerine bırakmamanız önem arz etmektedir.
  • Çevrim içi Bitirme sınavı ile ilgili tüm destek taleplerinizi “AUZEF Çözüm Merkezi” (https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/) üzerinden ilgili konu ve kategoriyi seçerek iletebilirsiniz.

Sınav İtiraz Süreci

Soru itirazı:

  • Çevrim içi Bitirme sınavında bir derse ait sınav soru itirazınızı sınavınızı gerçekleştirdiğiniz gün içinde (dersin sınav tarihinde) Soru İtiraz” sekmesi (https://aos.istanbul.edu.tr/) üzerinden yapmanız gerekmektedir. Sınav soru itirazı için ayrıca sınav soruları yayımlanmayacaktır. İtiraz ettiğiniz dersin sınavında karşınıza gelen soru numarasını (sırasını) yazmayı unutmayınız. Sınav soru itirazının değerlendirmeye alınabilmesi için doğru kategorilerin seçilmesine, zorunlu tüm alanların doldurulmasına ve itiraz gerekçesinin açık şekilde yazılmasına dikkat ediniz.

Sınav sonuçlarının yayımlanması ve sınav puanı itirazı:

  • Sınav sonuçları 22 Haziran 2023 Perşembe günü, Çevrim içi (Online) Sınav Sistemi https://esinav.istanbul.edu.tr/ üzerinden ilan edilecektir.
  • Bitirme sınav puanlarının ilan edildiği tarihten itibaren 2 gün içinde "AUZEF Çözüm Merkezi" https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/ üzerinden sınav sonuç itirazınızı iletebilirsiniz.

Görme Engelli Öğrenciler ve Erişilebilirlik Menüsü:

  • Sınav Ekranının rahat kullanımı için çevrim içi sınav sistemi görme engelli öğrencilere uygun olarak tasarlanmıştır. Öğrencilerimiz ana sayfada sağ alt köşede yer alan Erişilebilirlik ikonu ile destek alabilirler.
  • Ayıca tüm sınav kuralları ve e-sınav sistemi kullanımı için <<Çevrim içi (Online) Sınavlara İlişkin Kurallar ve OSS Kullanım Kılavuzu>>’nu inceleyiniz.

Derslere ait ayrıntılı sınav tarihleri ve oturum planını https://esinav.istanbul.edu.tr/ üzerinden 31 Mayıs 2023 tarihinden itibaren inceleyebilirsiniz.

Çevrim İçi Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız

2
0
2
0
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.