Avcı: 'Sportif etkinlikler SBS'ye etki edecek'

Avcı: 'Sportif etkinlikler SBS'ye etki edecek'
Milli Eğitim Bakanı Avcı, sınav biçiminin değişeceğini açıkladı: Öğrencilerin ders dışı başarıları puana etki edecek.
MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'de sınav biçiminin, test tekniğinin değişeceğini, öğrencilerin ders dışı başarıları, sportif ve sanatsal etkinliklerdeki performanslarının da puana etki edeceğini bildirdi... MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu bazı okulların başarı puanları aracılığıyla öğrencilere 100 tam puan verildiği yönünde duyumlar aldıklarını belirterek verdiği soru önergesine yanıtta Avcı, değişikliklerin sinyalini verdi.
 
Mevcut uygulamadaki SBS'nin kendi içinde adaletli olduğunu vurgulayan Avcı, "Şimdi çocukların dört yıl boyunca ortaokulda aldıkları, alacakları eğitimi bir kenara itmeyen, o eğitimdeki başarıların, performansın da değerlendirildiği, hatta sadece onların değil, çocukların ders dışı birtakım etkinliklerde, sportif, sanatsal etkinliklerdeki başarılarını, ilgilerini de hesaba katan, onları da değerlendiren, böylece onları bu ilgi, yetenek, becerilerine göre uygun mecralara, uygun okullara yönlendirmemizi sağlayacak bir düzenleme yapabilir miyiz, bunun üzerinde çalışıyoruz. Ama bu, bugünden yarına gerçekleştirilebilecek bir çalışma değil" dedi.
 
AVCI, okul türlerinin azaltılmasına ilişkin aldıkları ilke kararına işaret ederek, "Bütün liselerimiz Anadolu lisesi statüsüne getiriliyor. Dolayısıyla, her çocuğumuz kendisine en yakın yerleşim biriminde, her yerleşim yerinde çocuklarımız kendilerine yakın bir anadolu lisesi bulma şansına sahip olacaklar" ifadesini kullandı.

Kaynak:Akşam

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.