Avrasya coğrafyası ile günümüz Türk dünyası arasında ilişki olduğu söylenebilir mi

Avrasya coğrafyası ile günümüz Türk dünyası arasında ilişki olduğu söylenebilir mi
Avrasya coğrafyası ile günümüz Türk dünyası arasında ilişkiolduğu söylenebilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Avrasya, Asya ile Avrupa’nın neredeyse tamamını içine alan coğrafi bir bölgedir. Orta Asya kavimlerinin yerleşik düzene geçtiği; Türklerin, Moğolların, Slavların ve Çinlilerin yaşadığı geniş bir alan olarak kabul edilebilir.

Avrasya, Avrupa ve Asya kıtalarının büyük bir bölgesini içerisinde barındıran, kıtalar arasındaki bağlantı bölgesine verilen isimdir. Bu bölgede yüz yıllar içerisinde bir çok farklı medeniyet hüküm sürmüş ve bu topraklarda iz bırakmışlardır. Türk toplumu bunlardan bir tanesidir. Ana yurdundan kopan ve yeni yurt arayışı içerisinde olan Türkler, bu bölgeye yerleşmiş ve yeni devletler kurmuş, bir çok kıtada hüküm sürmüşlerdir. Bu açıdan Orta Asya'da başlayan Türk Coğrafyası kavramı, günden güne genişlemiş ve kıtalara yayılmıştır.

Avrasya coğrafyası Asya ve Avrupa topraklarının bir arada bulunduğu iki kıtanın birbirine en yakın olduğu bir coğrafyaya verilen isimdir. Avrasya toprakları üzerinde uzun yıllar birçok medeniyet ve millet yaşamıştır. Bu coğrafya üzerinde uzun yıllar Türkler tahakküm oluşturmuştur.

Avrupa Hun Devleti, Asya Hun Devleti, Selçuklu, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti, Orta Asya Türk cumhuriyetleri Asya ve Avrupa kıtalarının birbirine en yakın olan bölgelerinde devletler kurmuş ve uzun yıllar yaşamışlardır. Bu bakımdan Avrasya coğrafyası ile günümüz Türk dünyası arasında yurt edinme, yurt kurma, devlet olma, devlet kurma, millet olma ve millet olarak yaşama gibi bağlantılar bulunmaktadır.

77
145
77
47
46
74
261
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.