Avrupa Hun İmparatoru Attila kısa hayatı

Avrupa Hun İmparatoru Attila kısa hayatı
Avrupa Hun İmparatoru Attila'nın hayatı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Avrupa Hun İmparatorluğunun hükümdarıdır. 395-453 yılları arasında yaşamıştır. Babası, Muncuk Han‘dır. (Boncuk Han) Attila, babasının ölümünün ardından bozkırda tek başına yaşam mücadelesi verirken, amcası Rua tarafından bulunmuş ve koruma altına alınmıştır. 445 yılına kadar Attila tek başına Hun hükümdarı olmuştur.

Avrupa Hun İmparatorluğu'nun Hükümdarı babasının ölümünden sonra Bozkırda tek başına yaşam imkanı vermeye çalışırken amcası Rua tarafından bulunmuştur. Amcası Rua'nın ölümünden sonra kardeşi Bleda ile birlikte Hun imparatorluğunu yöneten Atilla, Bleda'nın da 445 yılında ölmesi ile birlikte tek başına imparatorluğun sahibi olmuştur.

Daha sonra aşık olduğu Nakara isimli esir biz kızla evlenen Attila'nın bir oğlu olmuştur. Nakara doğum sırasında hayatını kaybetmiştir.

Öte yandan hükümdarlığı süresi boyunca Batı ve Roma imparatorluklarına çok sayıda sefer düzenlemiş ve Avrupa'yı dize getirmiştir. Öyle ki Avrupa'da onun adı Tanrı'nın Kırbacı olarak anılmaktadır.

548
51
177
18
146
238
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.