Avrupa’daki gelişmelerin insan hakları açısından olumsuz sonuçları

Avrupa’daki gelişmelerin insan hakları açısından olumsuz sonuçları
Avrupa’daki gelişmelerin insan hakları açısından olumsuz sonuçları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Avrupa devletleri dünyanın pek çok bölgesini keşfedince yeryüzündeki zenginlikleri, ham maddeyi ve insan gücünü Batı’ya aktardı. Avrupa zenginleşirken sömürülen ülkeler hem kaynaklarını hem de dinî, kültürel değerlerini kaybetti. İnsanlar hem doğal zenginliklerini hem de özgürlüklerini kaybettiler. Fakirleşirken aynı zamanda köle haline geldiler.

  • Sanayi devrimi ve Coğrafi keşifler ile birlikte, Avrupalı devletler yeni sömürge ülkeleri keşfetmiş, işlerinde makineleri kullanmış ve bunun yanı sıra işlerde çalışmaları için insanları bu sömürge ülkelerinden getirerek, işlerde köle olarak kullanmışlardır.
  • İnsanların köle olarak kullanması, insan haklarına aykırı bir durumdur. Hiçbir insan köle değildir ve doğuştan haklara sahiptir.
  • Kölelerin yanı sıra, Avrupalı devletler işlerinde çocuk işçiler çalıştırmaya başladı. Çünkü fabrikalardaki işçiler yeterli gelmiyordu. Bu durum da insan haklarına son derece aykırı bir durumdur. Çocukların yetişkinlerle beraber ağır işlerde çalıştırılması son derece yanlıştır.

6
139
4
3
44
9
137
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.