Avrupa’daki hangi gelişmeler Osmanlı Devleti’ni siyasi ve ekonomik olarak değişime zorlamıştır

Avrupa’daki hangi gelişmeler Osmanlı Devleti’ni siyasi ve ekonomik olarak değişime zorlamıştır
Avrupa’daki hangi gelişmeler Osmanlı Devleti’ni siyasi ve ekonomik olarak değişime zorlamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Avrupa’daki gelişmeler her türlü olumsuz olarak Osmanlı devletini etkilemiştir. Öncelikle Osmanlı devletinin gelebileceği en büyük coğrafi sınırlara erimesi sonucunda tüm ticari yollar Osmanlı denetimine girmiştir. Bunun sonucunda Avrupalıların yeni yol arayışına girerek coğrafi keşifler gerçekleştirmiştir. Coğrafi keşifler sonucunda zenginleşen orta sınıf oluşmuştur.

Burjuva sınıfının oluşması ile dünyanın coğrafi keşiflerle yuvarlak olduğunun öğrenilmesi ile Hristiyanlık dini inanış çökmeye başlamış. Din alanında reform hareketleri başlamıştır. Reform hareketlerinin yani sıra burjuva sınıfının sanata ve sanatçıya destek vermesi ile kültürde gelişmeler olmuş, bilim ilerlemiş, Rönesans gerçekleşmiştir. Bilimin gelişmesinin sonucunda sanayi alanında gelişmeler olmuş Buharlı makinalar sanayi sektörüne girerek, üretimin artmasını sağlamışlardır.

İşveren ve işçi sınıfının oluşmasının sonucunda insanların kendi kültürlerini ve dillerini, öz benliklerini aramaları sonucu milliyetçi duygular gelişmiş ilk olarak Fransa’da milli devlet düşüncesi ile monarşi düzen yıkılarak, cumhuriyet rejimi oluşmuştur. Bunun sonucunda tüm dünyada millet devletleri oluşmaya başlamış imparatorlukların oluşmasına sebep olmuştur.

  • Coğrafi Keşifler
  • Reform
  • Rönesans
  • Sanayi İnkılabı
  • Fransız İhtilali

1427
1021
774
382
346
201
1057
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.