Avrupa’nın başat güçlerinden İngiltere’nin Sevr Antlaşması’na bakışı hakkında neler söylenebilir

Avrupa’nın başat güçlerinden İngiltere’nin Sevr Antlaşması’na bakışı hakkında neler söylenebilir
Avrupa’nın başat güçlerinden İngiltere’nin Sevr Antlaşması’na bakışı hakkında neler söylenebilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Avrupa’nın başat güçlerinden İngiltere’nin Sevr Antlaşması’na bakışı hakkında neler söylenebilir? Yazınız.
İstanbul Hükûmeti Sevr Antlaşması’nı imzalamaya karar verdiği sırada Avam Kamarasında İngiltere Başbakanı Lloyd George “Türkiye is no more!” (Türkiye artık yok!) diye müjde veriyordu.

Ödev cevabı kısaca : Görselde İngiltere Başbakanı Lloyd George’un “Türkiye artık yok!” şeklindeki ifadesi, İngiltere’nin Sevr Antlaşması’na olumsuz bir bakış açısına sahip olduğunu ve Türkiye’nin bölünmesini desteklediğini göstermektedir.

Sevr Antlaşması, İngiltere'nin Türkiye'nin varlığının sona erdiğini açıklamasıyla olumsuz bir bakışa işaret eder. Türkiye'nin bölünmesini ve kontrol altına alınmasını hedefleyen bu antlaşma, Türk milleti tarafından reddedilmiş ve Millî Mücadele'nin fitilini ateşlemiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.