Ay tutulması yılda ortalama olarak kaç defa görülür

Ay tutulması yılda ortalama olarak kaç defa görülür
Ay tutulması yılda ortalama olarak kaç defa görülür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ay'ın yörünge düzlemi ile Dünya'nınki arasında yaklaşık 5° 9' lık bir açı vardır. Bu açı nedeniyle Dünya, Ay ve Güneş, Ay'ın Dünya etrafındaki her dolanımında tam olarak aynı doğrultuda bulunmazlar. Böylece her ay bir Güneş tutulması oluşmaz. Nitekim bir yılda en az iki, en çok beş Güneş tutulması meydana gelebilir.

Ay tutulması olayın her yıl farklı zamanlarda meydana gelir. Bazı zamanlar yılda iki kez, bazı yıllar üç kez oluşurken bazen hiç yaşanmayabilir. Yani ortalama olarak 1 - 2 kez görülür demek doğru olacaktır.

Ay tutulması genellikle yılda iki kez olur. Bazı özel durumlarda ise Ay tutulması hiç ortaya çıkmaz. Ay tutulmasının yılda üç kez meydana geldiği de görülmüştür.

30
82
118
32
33
13
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.