Ayakkabı, çanta yapımında kullanılan parlak deri

Ayakkabı, çanta yapımında kullanılan parlak deri
Bulmacada ayakkabı, çanta yapımında kullanılan parlak deri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan ayakkabı, çanta yapımında kullanılan parlak deri sorusunun yanıtı 5 harflidir cevaba RUGAN yazabilirsiniz.

Rugan kelimesinin aslı Farsça "revgen" şeklinde söylenir ve yağ demektir. Günümüz Türkçesinde rugan, ayakkabı yapımında kullanılan parlak sahtiyana denir. "Ruganlı" ise cilalı, parlak demektir.

Eh nedir

Rugan kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Rugan, Farsça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. Rugan kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

Farsça revġan
isim Ayakkabı, çanta vb. yapımında kullanılan parlak deri: "Yağmurlu havalarda kaldırımlar ne güzeldirler, rugan gibi parlarlar." Peyami Safa
sıfat Bu deriden yapılmış: "Fakat ne frakları var ne sivri yakalı kolalı gömlekleri ne rugan pabuçları." Necip Fazıl Kısakürek

712
112
279
139
129
159
208
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.