Ay’da canlıların yaşayabileceği ortamlar oluşturulabilir mi

Ay’da canlıların yaşayabileceği ortamlar oluşturulabilir mi
Ay'da canlıların yaşayabileceği bir ortam oluşturmak için nelere ihtiyaç vardır, yazınız, Ay’ın çok ince bir atmosferi olduğunu biliyorsunuz, peki Ay’da canlıların yaşayabileceği ortamlar oluşturulabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oluşturulamaz çünkü yer çekimi ve oksijen uzayda yoktur bu sebeple canlıların uzun süreli yaşayabileceğini sanmıyorum. Canlılar derken insan, hayvan ve bitki gibi en gözle görülür olanlarından bahsediyorsak hayır, yaşayamazlar. Bu canlıların hem tür olarak hem de içlerindeki küçük gruplar olarak hemen her birinin farklı ihtiyaçları vardır.

Ay'da hava ve su olmadığı için, atmosfer olmadığı ve bu koşul Dünya'dakinden farklı olduğu için, ayrıca buradaki besin kaynakları orada bulunmadığı için orada yaşamamız mümkün değildir. Daha küçük organizmaları da düşündüğümüzde besin için güneş ışığı ve karbondioksit, oksijen, kimyasal maddeler gibi şartlar gerekmektedir. Ancak Ay'da bunlar da yer almamaktadır (Güneş ışığı ulaşıyor elbet ancak tek başına yeterli değil).

Bunun nedenlerini öğrenelim;

  • Ay'da yer çekimi bulunmamaktadır. Bu nedenle canlı yaşamının Ay'da oluşturulabilmesi oldukça zor hatta imkansızdır.
  • Ay'da oksijen bulunmamaktadır. Oksijen olmayan hiç bir ortamda canlılar yaşayamaz, var olamaz.
  • Ay'da ışık yoktur.
  • Ay, Güneş ışınlarının bir kısmını alsa da, buna rağmen canlıların yaşayabilmesi açısından gereken ışığa sahip değildir.
  • Sıcaklık farkı çok fazladır. Ay soğuktur ve o ortamı canlıların yaşayabileceği kadar sıcak hale getirmek imkansızdır.
  • Ay'da çok ince bir atmosfer bulunmaktadır ve bu atmosfer canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri, normal bir şekilde yaşayabilmeleri adına yeterli olamamaktadır.
  • Dünyamız geniş bir atmosfere sahiptir bu nedenle canlılar yaşamlarını sürdürebilmektedirler.
  • Yukarıdaki sebepler nedeniyle Ay yaşamı imkansız bir durumdur.

1638
2115
943
1457
205
267
716
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
14 Yorum