Aydınlatmada yapılan hatalar nelerdir, doğru aydınlatmanın nasıl olması gerekir

Aydınlatmada yapılan hatalar nelerdir, doğru aydınlatmanın nasıl olması gerekir
Aydınlatmada yapılan hatalar nelerdir, doğru aydınlatmanın nasıl olmasıgerektiğini tahmin edelim bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ortamın şekline, büyüklüğüne, aydınlanma ihtiyacına göre seçilen ve göz sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde yapılan aydınlatmaya uygun aydınlatma adı verilir. Uygun aydınlatma yapılırken kullanılan aydınlatma aracının çeşidi, sayısı ve yerleştirildiği yer çok önemlidir.

  • Göz sağlığı açısından sarı ışık yerine beyaz ışıklı aydınlatma araçları tercih edilmelidir.
  • Bilgisayar, televizyon gibi cihazlara yakından bakılmamalıdır. Belli bir süre baktıktan sonra kullanıma ara verilmelidir.
  • Aydınlatma aracındaki ışığın göze doğrudan gelmesi engellenmelidir. Böylece göz kamaşması, bulanık görme gibi sorunlar yaşanmadan sadece okunacak alan aydınlanmış olur
  • Kitap okurken ya da ders çalışırken ışığın çalıştığımız alana gölge yapmayacak şekilde gelmesi sağlanmalıdır. Örneğin sağ elle yazı yazılıyorsa ışık sol taraftan gelmelidir.

165
113
165
2
2
2
49
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.