Ayete’l Kürsi’de Allah’ın (c.c.) hangi sıfat ve isimleri sayılmaktadır

Ayete’l Kürsi’de Allah’ın (c.c.) hangi sıfat ve isimleri sayılmaktadır
Ayete’l Kürsi’de Allah’ın (c.c.) hangi sıfat ve isimleri sayılmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kısacası Ayet-el kürsi hangi surede geçer ve kaç ayetten oluşur sorusunun cevabı, 2. sure olan Bakara suresinin 255. ayeti Ayet-el Kürsi’dir ve 1 ayettir.

Ayet-el Kürsi'nin Türkçe Arapça Okunuşu;

Bismillahirrahmanirrahim Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum, la te'huzühu vela nevm , lehu ma fissemavati ve ma fil'ard. Men zellezi yeşfeu indehu illa bi'iznih , ya'lemü ma beyne eydihim vema halfehüm vela yühitune bi'şey'in min ilmihi illa bima şae vesia kürsiyyühüssemavati vel ard, vela yeudühü hıfzuhüma ve hüvel aliyyül azim.

Ayet-el Kürsi'nin Türkçe anlamı;

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla, Allah'tan başka ilah yoktur. O hayydır ve kayyumdur. O ne uyur ne de uyku gelir.  Yerdeki ve göklerdeki hep onundur. Onun izni olmadan katında kim şefaat edebilir? O kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir, ondan gizli olmaz. Onun bildirdikleri dışında insanlar Allah'ın bildiklerini bilmezler. Rabbin kürsüsü yer yüzünü ve gökleri için alır onları göz etmesini bilir. O büyük ve yücedir.

Ayet-el Kürsi'de geçen Allah'ın İsimleri;

Aliy: Çok yüce.
Kayyum: Kainatın yöneticisi.
Azim: Aklın bile yanında küçük kaldığı Yüce Zat.
Hayy: Yaşamı ezeli ve ebedi olarak sarmalayan.

Ayet-el Kürsi'de geçen Allah'ın Sıfatları;

Muhalefetün lil Havadis: Allah hiçbir şeye benzemez. 
İlim: Allah her şeyi bilir.
Basar: Allah her şeyi görür.

54
16
20
11
11
162
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.