Ayetel Kürsi'den ne gibi mesajlar çıkarılabilir

Ayetel Kürsi'den ne gibi mesajlar çıkarılabilir
Ayetel Kürsi'den ne gibi mesajlar çıkarılabilir, Ayetel kürsi okunuşu ve anlamı nedir, Ayetel kürsi okumanın fazileti nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bakara Suresi 255. Ayeti kerimesi oldukça büyük faziletleri ve faydaları bulunan bir ayeti kerimedir. Halk tarafından Ayetel Kürsi duası ya da suresi şeklinde bilinmesine rağmen Kur'an-ı Kerim içerisinde yer alan bir ayettir. Ayetel Kürsi anlamı itibariyle Allah'ın kürsüsü manasına sahiptir. Sizler için hazırladığımız Ayetel Kürsi içeriğimizde Ayetel Kürsi'nin Türkçe okunuşu ve Arapça yazılışı yer almaktadır. Buna ilave olarak Ayetel Kürsi Diyanet Meali sayesinde Türkçe anlamı öğrenilebilir.

Ayetel Kürsi'den çıkarılan mesajlar

  • Allah'tan başka ilah olmadığı
  • Diri ve her daim kaim olduğu
  • Allah'ın uyumadığı ve uyuklamadığı
  • Yer ve göğün onun olduğu
  • Allah'ın dışında hiç kimse kimseye şefaat edemeyeceği
  • Allah'ın her şeyi bildiğini
  • İlmini kimsenin bilmeyeceği (sadece izin verdiği hariç)
  • Allah'ın kürsüsü yer ve göğü kapladığı
  • Her şeyi koruyup gözetme konusunda zorluk çekmediği
  • Allah'u tealanın yüce olduğunu sonucu çıkar.

Ayet el-Kürsi’de öne çıkan mesajları şöyle özetleyebiliriz

  • Bu ayet, Yüce Allah’ın (c.c.) öz ismi ile başlar. O’nun vahdâniyeti (birliği, tekliği) hem de İslâm’ın getirdiği imanın tevhid (Allah’ı birleme, bir bilme) özelliği açıklanmak üzere “O’ndan başka tanrı yoktur” buyurulur.
  • O, daima diridir, O’nun hayat sıfatı vardır.
  • Bütün varlıkları görüp gözeten, yönetendir.
  • Uyuklama ve dalgınlık gibi insana ait sıfatlardan uzaktır.
  • Yerde ve gökte ne varsa O’na aittir. Alemlerin (yerin ve göğün) yaratanı da gerçek sahibi de O’dur.
  • Allah (c.c.) katında, O izin vermedikçe hiçbir kimse şefaat edemez. * Allah’tan (c.c.) başka bütün şuur ve bilgi sahiplerinin bilgileri sınırlıdır, doğru da yanlış da olmaya açıktır.
  • O’ndan başka olmuşu, olacağı, gizliyi, açığı, geçmişi, geleceği, görüleni, gaybı bilen yoktur.
  • Kudreti yerleri ve gökleri içine alacak kadar geniştir.
  • Kâinatı korumak, gözetmek ve yönetmek O’na güç gelmez.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), Ayet el-Kürsi’yi okumanın fazileti ile ilgili şöyle buyurmuştur; “Bir farz namazın ardından Ayet el-Kürsi’yi okuyan kimse, sonraki namaza kadar Allah’ın himayesi altındadır.” (Taberânî, el-Mu’cemü’l-kebîr, III, 83.)

Ayetel kürsi okunuşu

Bismillahirrahmanirrahim

Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm,
lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,
ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,
velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

Ayetel kürsi duası meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran,
bütün varlıkları ayakta tutandır. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku.
Göklerdeki ve yerdeki herşey O'nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir.
Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar.
O'nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek, ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.

Ayet-el Kürsi nerelerde okunur

Ayetel kürsi namaz içinde sure şeklinde okunduğu gibi, namazda tesbihden önce de okunur. Aynı zamanda bu ayeti namaz dışında dua olarak ihlas süresi, nas süresi ve felak süreleri ile birlikte okumanında iyi olduğu söylenmektedir.

Ayet-El Kursinin Faziletleri

Ayet-el kürsinin birçok faziletleri vardır. Hazreti Allahın tevhidi ile alakalı olan bir ayettir.
Ayetel kürsi okunan eve şeytan giremez. O evde büyü tutmaz.
Devamlı olarak ayetel kürsi okumaya devam eden kişi hem dünyada hem ahirette büyük makamlara erişir.
Ayetel kürsi nimetler 313 defa okuyup ve her okuyuşta hu diye üfürülürse o nimet bereketlenir. 313 ayetel kürsinin hatim adedidir.
Ayetel kürsi okumayı adet edinen kimsenin geçmişte işlemiş olduğu günahlar bağışlanır. Hazreti Allah o kişiye hayır kapılarını açar.
Bir kişi 7 defa okuyup birincide sağına ikincide soluna üçüncüde önüne dördüncüde arkasına beşincide yukarı altıncıda aşağı ve yedincide içine hu diye üflerse ve son olarak etrafını çevreleyecek şekilde üflerse melekler onu çevreler ve o gün içinde o kimseye bela isabet etmez.
Ayetel kürsi her namazdan sonra okunmalıdır. Bunu okuyan kişiye cennetin sekiz kapısı açılır ve dilediği kapıdan cennete girer.
Cenabı hak sevdiği bir kuluna namazdan sonra ayetel kürsi okumayı unutturmaz. Kabir ehli için okunursa cenabı hak ayet-el kürsinin fazileti hürmetine o kabir ehlilin kabrini genişletir ve makamını yükseltir. Okuyan kişiye de sevap yazılır.
Gece yatmadan önce okunursa kişi kendini ve ailesini güven içine almış olur. Sıkıntılı zamanlarda okunursa Allah’ın izni ile sıkıntı geçer.

647
315
808
107
107
109
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.