Ay’ın ana evreleri arasında geçen süre ne kadardır

Ay’ın ana evreleri arasında geçen süre ne kadardır
Ay’ın ana evreleri arasında geçen süre ne kadardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ay yüzeyinin Dünya'dan gözlemlenen farklı şekillerine Ay'ın evreleri adı verilir. Yeni ay, ilk dördün, dolunay ve son dördün evreleri Ay'ın ana evreleridir. Ay'ın iki ana evresi arasında geçen süre bir haftadır.

Dolunay ve ilk dördün arasında kaç gün var

İlk dördün evresinden yaklaşık 7 gün sonra Ay'ın Dünya'ya bakan kısmının tamamı aydınlık olarak görünür. Ay'ın bu evresine dolunay evresi adı verilir. Son olarak dolunay evresinden yaklaşık 7 gün sonra ise Ay'ın sol tarafı Güneş tarafından aydınlatılır ve Ay'ın bu evresine ise son dördün adı verilir.

Yeniay ve dolunay evreleri arasında geçen süre ne kadardır

Ay tam olarak Güneş ile Dünya arasındayken aydınlık yüzü Dünya'dan hiç görünmez. Bu evresi yeni ay olarak adlandırılır. Yaklaşık iki hafta sonra dolunay görülür. İlk yeni aydan 29,5 gün sonra Ay tekrar Güneş'in karşısına geçer ve tekrar yeni ay görünür.

4
3
5
3
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.