Ayın hareketinin sonuçları neler olabilir

Ayın hareketinin sonuçları neler olabilir
Ayın hareketinin sonuçları neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ay’ın hareketi ve evreleri

Ay Dünya’ya en yakın gök cismidir. Ay hem kendi etrafında hem Dünya’nın etrafında ve Dünya ile birlikte Güneş’in etrafında döner. Ay’ın hem kendi etrafındaki dönüşü hem de Dünya etrafındaki dönüşü 29,5 günde tamamlanır. Bu yüzden Dünya’ya Ay’a baktığımızda Ay’ın hep aynı yüzünü görürüz.

Ay Dünya’nın uydusudur. Güneş’ten aldığı ışığı Dünya’ya yansıttığından doğal ışık kaynağı değildir.

  • Kendi ekseni çevresindeki hareketi
  • Dünya çevresindeki hareketi
  • Dünya ile birlikte güneş çevresindeki hareketi

Ay hem kendi hem de dünya çevresindeki bir turunu aynı sürede (29,5 gün) tamamladığı için dünyadan ayın sürekli aynı yüzeyi görülür.

Ay günü: Dünyadaki herhangi bir meridyenin ard arda iki kez Ayın karşısından geçinceye kadar geçen süredir. Bu süre 24 saat 50 dakikadır.
Güneş günü: 24 saattir.
Ay günü ile güneş günü arasındaki zaman farkından dolayı bir yerde Ay her gün bir önceki güne göre daha geç gözlenir ve gel-git olayı daha geç oluşur.

882
1036
855
111
318
235
391
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.