Ayırma hunisi kullanma nedir

Ayırma hunisi kullanma nedir
Ayırma hunisi kullanma nedir, ayırma hunisi ne ise yarar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ayırma hunisi birbirine karışmayan yoğunlukları farklı sıvıların oluşturduğu karışımları ayırmak için kullanılır. Örneğin zeytinyağı - su karışımı ayrılmak istenirse ayırma hunisine konulur. Zeytinyağı yoğunluğu küçük olduğu için suyun üzerinde bir tabaka olarak kalır. Ayırma hunisinin musluğu açılarak altta bulunan su iki sıvı fazı ayıran bölgeye kadar (su bitene kadar) akıtılır. Böylelikle zeytinyağı - su karışımı ayrılmış olur. Yoğunluk farkı ile bu şekilde ayırma ham petrolden deniz suyu, çamur vb. maddelerin giderilmesi işleminde uygulanır. Petrol damıtılmadan önce yaklaşık 72-96 saat tanklarda bekletilir. Sürenin sonunda petrole karışmış olan tuzlu su (deniz suyu) çamur vb. tankın dibinde birikir. Tankın altındaki vana açılarak bunlar akıtılır.

4
4
4
2
3
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.