Aynı hızda hareket eden bir kamyonla otomobilin kinetik enerjilerini karşılaştırınız

Aynı hızda hareket eden bir kamyonla otomobilin kinetik enerjilerini karşılaştırınız
Aynı hızda hareket eden bir kamyonla otomobilin kinetik enerjilerini karşılaştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aynı hızda hareket eden bir kamyonla otomobilin kinetik enerjilerini karşılaştırınız

Ödev cevabı kısaca : Aynı hızda hareket eden bir kamyonla otomobilin kinetik enerjilerini karşılaştırırsak, kinetik enerjiyi hesaplamak için 1/2​mv2 formülünü kullanırız. Eğer kamyon ve otomobilin kütlesi m aynı ise ve aynı hızda hareket ediyorlarsa, kinetik enerjileri de eşit olacaktır. Ancak genellikle kamyonlar otomobillerden daha ağır olduğu için, aynı hızda hareket etseler bile kamyonun kinetik enerjisi daha yüksek olacaktır. Kinetik enerji, cismin kütlesiyle doğru orantılıdır, bu nedenle daha ağır olan cismin kinetik enerjisi daha fazla olacaktır.

0
6
0
0
0
0
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.