Aynı kapalı formüle sahip farklı özellikler gösteren organik bileşikler var mıdır

Aynı kapalı formüle sahip farklı özellikler gösteren organik bileşikler var mıdır
Aynı kapalı formüle sahip farklı özellikler gösteren organik bileşikler var mıdır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aynı kapalı formüle sahip farklı özellikler gösteren organik bileşikler var mıdır

Ödev cevabı kısaca : Evet, aynı moleküler formüle sahip ancak farklı yapıya sahip organik bileşikler vardır. Bu durum, izomerizm olarak bilinir. İzomerler, aynı atomlardan oluşan ancak bağlanma biçimleri farklı olan bileşiklerdir. Örneğin, pentanın iki izomeri vardır: n-pentan ve izopentan.

Evet, aynı moleküler formüle sahip fakat farklı özelliklere sahip organik bileşikler vardır. Bu tür bileşiklere izomerler denir. İzomerler, yapısında ve/veya uzaydaki düzenlemesinde farklılık gösterirler. Yapısal izomerler, atomların farklı bağlanma düzenlemelerine sahipken, stereoizomerler aynı bağlanma düzenlemesine sahip olup uzaydaki düzenlemeleri farklıdır.

42
41
40
39
38
37
36
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.