Aynı miktarda farklı cins kömürler ayrı ayrı yakıldığında kömürlerden birinin diğerine göre daha çok ısı verdiği görülür

Aynı miktarda farklı cins kömürler ayrı ayrı yakıldığında kömürlerden birinin diğerine göre daha çok ısı verdiği görülür
Aynı miktarda farklı cins kömürler ayrı ayrı yakıldığında kömürlerden birinin diğerine göre daha çok ısı verdiği görülür, bunun nedeni ne olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aynı miktarda farklı cins kömürler ayrı ayrı yakıldığında kömürlerden birinin diğerine göre daha çok ısı verdiği görülür, bunun nedeni ne olabilir

Ödev cevabı kısaca : Farklı cins kömürlerin ısı verme yetenekleri, kimyasal bileşimleri ve enerji içeriklerinin farklılığına bağlıdır. Daha yüksek karbon içeriğine sahip kömürler daha fazla ısı üretebilir.

Farklı cins kömürlerin aynı miktarda yakıldığında farklı miktarda ısı vermesinin nedenleri arasında kimyasal bileşim, yanma koşulları, kömürün yoğunluğu ve yapısı, kül ve uçucu madde içeriği gibi faktörler bulunmaktadır.

22
1
2
7
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.