Aynı resme bakan kişilerin farklı yorumlar yapmalarının sebepleri neler olabilir

Aynı resme bakan kişilerin farklı yorumlar yapmalarının sebepleri neler olabilir
Aynı resme bakan kişilerin farklı yorumlar yapmalarının sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Haberimizdeki resimde de görülebileceği gibi, aynı resme bakan insanlar farklı yorumlar yapabilmektedir. Bunun nedeni, insanların bakış açılarının, algılamalarının birbirinden farklı olmasıdır.

İnsanların kabiliyetleri, huyları, ilgileri, ihtiyaç ve beklentileri, dünyaya bakışları ve algılamaları birbirinden farklıdır. Mesela aynı resme bakan kişiler, birbirinden farklı duygular hissettiği gibi aynı kitabı okuyanlar, onun üzerine değişik yorumlar yapar ve farklı sonuçlar elde ederler. Bu durum, insanların olay ve olgulara farklı yaklaşımlarının bir sonucudur. Dolayısıyla insanın yapısındaki farklılıklar dini anlama ve açıklamalarına da yansır. Böylece çeşitli ekol ve mezheplerin ortaya çıkmasına neden olur.

1
0
1
0
1
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.