Az bilinen renkler

Az bilinen renkler
Çocukken öğretilen 7 ana renk vardı. Kim ne ara bunları çıkardı, niye çıkardı, çıkarırken bize sordu mu, hayat hep bu kadar zor muydu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Az bilinen renkler 

1- Haki, aslında parka rengi olarak bildiğiniz bu yeşille kahverengi arası gidip gelen kararsız rengimiz listedeki diğer renklere nazaran oldukça bilinir kalıyor.
2- Mürdüm, Mürdüm eriğinin rengi işte. Böyle bordoyla mor arası bir renk.
3- Taba, sizin için kahverengi olan bu rengin adı aslında taba.
4- Vizon, bej renginin biraz daha grimsi olanı.
5- Mint yeşili, turkuazın içinden mavi tonlarını çıkarın, geriye kalan mint yeşili işte. Instagramda kızların en çok paylaştığı oje rengi diye bir aşinalığınız olan ama adını bilmediğiniz renk bu!

6- Yavruağzı, böyle turuncu gibi ama çok da değil... Krem rengine yakın, turuncumsu pastel tonlarında bir rengimiz yavruağzı.

7- Fuşya, fosforlu pembe desen değil, azıcık mora kaçan pembe desen değil öyle garip bir renk fuşya da. Hakkında söyleyebileceğimiz kesin olan tek şeyse, göz alıcı olduğu. İyi anlamda mı kötü anlamda mı orası size kalmış.
8- Fildişi, hafifçe sararmış diş rengi işte. Dişlerini fırçalasa filler kesin normal beyaz olurdu da, hayvan işte...
9- Parlament mavisi, en kolay anlatılanı bu olsa gerek. Sigaraya özendirmek gibi olmasın ama Parlaiment sigaralarının paketlerinde kullanılan mavi, daha çok lacivert.
10- Saks mavisi, parlament mavisiyle aynı olan bu renge gece mavisi de denir.

11- Şampanya köpüğü, haftanın her günü şampanya içip havyar yediğimiz için biliyoruz bu rengi. Ne yoksa siz bilmiyor musunuz! Fakirler sizi! Şaka şaka biz de bilmiyoruz. Uçuk bi sarı işte! Zengin rengi annecim bu, biz bilmeyiz böyle şeyleri.
12- Bal köpüğü, sadece kadınların ve kuaförlerin bildiği bu rengi anlatmak oldukça zor. Rus kızlarının saçlarındaki sarı değil, iskandinav sarısı da değil. Böyle doğal, cırtlak olmayan bir sarı.
13- Limon küfü, küf deyince aklınıza direkt yeşil gelse de öyle değil! Çok hafif bir yeşil tonu barındıran bir sarı, bu limon küfü dedikleri de.
14- Çivit mavisi, elektromanyetik tayfta mavi ile mor arasındaki renk olsa da bize göre mavi gibi mavidir. "Bu elbise ne renk?" olayına dönmeyecekse ben mavi görüyorum.
15- Cam göbeği, turkuazın yeşili bol olanı.

16- Nar çiçeği, tartışmalı, bol bol karıştırmalı renklerden bir diğeri nar çiçeği. Genel olarak mercan rengiyle karıştırılsa da yavruağzı diyenler de az değil bu renge.

17- Hardal sarısı, şimdi hardalın da çeşitleri var, madem hardal sarısı dediniz renge, hangi hardal onu da açıklasaydınız! Ballı hardal daha açık oluyor mesela ama taneli çekilmiş olan daha koyu. Neyse aklınızı daha fazla karıştırmadan görselle anlatmış olalım.
18- Vişne çürüğü, şarap renginin bi ton daha koyusu desek anlaşılır sanırız. Mürdümden ne farkı var diyeceksiniz, mor tonları o kadar baskın değil bunda.
19- Mercan, turuncumsu pembe ya da pembemsi turuncu diyebiliriz.
20- Ekru, kırık beyaz ya da kirli beyaz dedikleri renk de ekru oluyor.

21- Su yeşili, varla yok arası bir yeşil.

22- Soğan kabuğu, işte yine kadın kuaför dayanışmasının eseri bir renk daha! Kızılla kahverengi arası bir ton olan bu renk uğruna ne saçlar yandı!
23- Lila, bunu da artık öğrendik ama yine de kısaca özetleyelim. Pembeyle mor arasında, bulunan uçuk mor.
24- İndigo Mavisi, soluk mavi. Bu parlamentlerin saksıların yıkanıp yıkanıp solmuş hali.
25- Kehribar rengi, kehribar taşının rengi. Tespihlerde falan görmüşsünüzdür kesin. Kahverengiden sarıya geçişi olan bir renk. Bal rengi gözler için de kehribar rengi denildiği olur.
Sıçtın mavisi, ertesi gün sınavı olup da bir türlü çalışmayı beceremeyen ya da yetiştiremeyen öğrenciler için yaratılmış olan bu renk, gecenin bitip güneşin doğuşunun habercisidir. Artık her şey için çok geçtir..

1093
795
2122
234
322
403
213
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum