Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere doğru gerçekleşen beyin göçünü en aza indirmek için göç veren ülke

Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere doğru gerçekleşen beyin göçünü en aza indirmek için göç veren ülke
Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere doğru gerçekleşen beyin göçünü en aza indirmek için göç veren ülkelerde ne gibi tedbirler alınabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere doğru gerçekleşen beyin göçünü en aza indirmek için göç veren ülkelerde ne gibi tedbirler alınabilir?

Ödev cevabı kısaca : Beyin göçünü azaltmak için göç veren ülkeler, eğitim ve sağlık hizmetlerine yatırım yaparak yaşam kalitesini yükseltmeli ve yetenekli bireyler için kariyer fırsatları ile rekabetçi ücretler sunmalıdır. Ayrıca, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine destek vererek yenilikçi çalışmalara olanak sağlamalı ve bilim insanları için cazip hale gelmelidirler.

Göç veren ülkeler, beyin göçünü azaltmak için eğitim ve kariyer olanaklarını geliştirmeli, üniversite ve araştırma merkezlerini güçlendirmeli, iş dünyası işbirliklerini teşvik etmeli, vergi ve teşvik politikalarıyla yerel iş imkanlarını iyileştirmelidir.

55
3
102
3
32
8
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.