Azimli ve kararlı olmak ne demektir

Azimli ve kararlı olmak ne demektir
Azimli ve kararlı olmak ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Azimli ve kararlı olmak ne demektir

Cevap: Yaşananlar karşısında geri durmadan istenilen olay veya durumları elde etmek için durmadan mücadele etmektir.

Kararlı ve azimli olmak, bir hizmete dört elle sarılmak, bir hizmeti yapmak için Allah’a dayanarak kendine güvenmektir. Ucb değildir. Şekil itibariyle gurura, kibire ve ucba benzeyebilir. Ucb ise ameline güvenmektir. Bunlar birbirine benzese de, birbirinden farklıdırlar. Gurur, kibir ve ucb, azimle ve başarıyla övünmek, başarıyı tamamen kendinden bilmek, kendini Allah’ın başarılı kıldığını ve Allah’a teşekkür etmesi gerektiğini geçmek, kendi başarısının yeterli olduğunu, Allah’ın yardımına ihtiyacı olmadığını vehmetmektir.

Bazen tevâzûun nankörlükle, bâzen de tahdis-i nimetin, yani Allah’ın verdiği nimetleri ikrar etmenin övünmekle karıştırıldığını ve ikisinin de zarar olduğunu kaydeden Bediüzzaman, ne Allah’ın ikrâmı olan nimetleri “tevâzû” adına yok saymaya, ne de bunları “tahdis-i nimet” adına sahiplenmeye ve bunlarla övünmeye hakkımız olmadığını ifade eder.

”O peygamber, Allah’ın mesajlarını tebliğ ederler. Allah’tan korkarlar. O’ndan başka hiç kimseden korkmazlar. Hesap görücü olarak Allah yeter.” yorumlayalım.

Cevap: Peygamberler Allah’tan aldığı vahyi insanlara aktarmaktadırlar. Peygamberler Allah’tan başka kimseden korkmaz sadece O’na iman eder O’ndan çekinirler.

60
534
637
331
131
31
562
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.