Baba eder, oğul öder

Baba eder, oğul öder
Baba eder, oğul öder atasözünün anlamı, aile reisi olan babanın yaptığı olumsuz davranışlar veya edindiği borçlar çocuklarını da etkiler.

Bu nedenle her aile bireyi yaptığı her şeyin diğer aile bireylerini de etkileyebileceğini düşünerek hareket etmelidir.

Babanın kötü bir iş yapması, bunun sıkıntısını oğlunun çekebileceği anlamına gelir. Çünkü ocuktan önce babası bilinir. Baba nasılsa çocuğa da o gözle bakılır. Taki çocuk bunu değiştirene kadar. Çocuğunda genel görüşleri değiştirmesi uzun zaman almaktadır. Babanın hırsız olduğunu düşünün, insanlar onun çocuğuna güvenirlermi hiç! Bu bakımdan babanın hayatı oğlunu mutlaka etkilemektedir. Çocuğuna iyi bir gelecek bırakmak isteyen babaların hayatlarına da dikkat etmeleri gerekmektedir.

Baba ailenin residir. Bu yüzden ailenin dışında bulunan insanlar babanın tavırlarını dikkate alır. Babanın yaptığı olumsuz davranışlar veya ardında bıraktığı borçlar çocuğuna kalır. Bir baba kötüyse eğer çocuklarının da öyle olduğu düşünülür ve kötü bir izlenim bırakılmış olur. Borçları da aynı şekilde ödemesi için çocuklarına kalır. Bu yüzden her aile bireyi yaptığı her davranışından dolayı diğer aile bireylerinin de etkileneceğini düşünüp ona göre hareket etmeli.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
34
26
10
331
11
73
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.