Badminton kuralları nedir

Badminton kuralları nedir
Badminton kuralları nedir maddeler halinde yazınız. İki raket ve kaz tüyünden imal edilmiş bir topla oynanan bir oyun olan Badminton tenis ya da masa tenisi sporlarına benzerliği ile dikkat çekse de tenisten ayrılan birçok özelliği vardır.

Tüytop ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur.

Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmemesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır.

Badminton, kolayca öğrenilebilen, erkek ve kadın, 7 yaşından 77 yaşına kadar bütün yaş grubunda insanların yapabildiği ender spor dallarından biridir. Tenis oyunları gurubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir net(file) bulunur. Dolayısıyla herkes kendine ayrılan sahada oynar, topu (tüytop) oldukça zararsızdır, böylece yaralanma veya sakatlanma riski en düşük etkinliklerdendir. Her yaşta ve her performans düzeyinde oynanır ve zevk verir, kişiyi zorlamaz, aşırı yüklenmenin kötü sonuçları oluşmaz. Özellikle ayak hareketleriyle sahayı tutma ve hamleleriyle Türkler'in ata sporu kılıç kullanmaya benzemektedir.

- İki kişi ya da ikişer kişilik takımlarla oynanmaktadır.
- Raket ve mantardan yapılan hafif bir topla oynanır.
- Amaç topu karşı takımın sahasına düşürmektir. Bu açıdan tenise benzer.
- Puanı servisi kullanan taraf alabilir. Rakiplerden biri hata yapınca servis diğer tarafa geçer.
- Kimin başlayacağı yazı tura ile belirlenir. Yazı turayı kazanan servis ya da karşılama hamlelerinden istediğini tercih eder.
- Her set on beş puandan oluşur, bu puana ilk ulaşan en az iki sayı fark varsa seti kazanır.
- Bel seviyesinden yukarıda vuruş yapılır.
- Servis sırasında iki ayak da yere basmalıdır.
- Topun mantarlı kafa kısmı aşağı doğru tutulmalıdır.
- Karşılayan oyuncunun hazır olması beklendikten sonra servis kullanılır. Hazır değilse bu kural ihlali kabul edilir.

0
4
2
3
6
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.