Bağ babadan, zeytin dededen kalmalı atasözünün anlamı

Bağ babadan, zeytin dededen kalmalı atasözünün anlamı
Bağ babadan, zeytin dededen kalmalı, bağ, bir kuşak geçecek kadar yaşlandıktan sonra bol ürün verir. Zeytinin bol ürün vermesi için hiç olmazsa iki kuşaklık bir zaman geçmelidir.

Bir bağdan verimli ürün elde etmek için o bağın bir kuşak geçecek kadar yaşlanması lazım. Çünkü verimli ürün elde edilmek isteniyorsa, bağ bir kuşak yaşlandıktan sonra bol ürün vermeye başlar diye bilinmesi gerekir. Zeytinin oluşabilmesi için de en az iki kuşak geçmesi gerekmektedir.

Bir bağdan bol ürün elde etmek için bir kuşak geçecek kadar zaman geçmesi gerekir. Yani üzüm fidanlarının olgunlaşıp verimli olması için bir süreye gereksinim vardır. Zeytinin bol ürün vermesi için de hiç olmazsa iki kuşaklık bir zaman geçmelidir. Yani zeytin ağaçlarının olgunlaşıp verimli olması için üzümden daha uzun bir süreye gereksinim vardır.

5
44
8
1
0
0
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.