Orta Çağ’da Bağdat’ın Doğu’nun en büyük ve en önemli ekonomik merkezi hâline gelmesinin sebepleri nelerdir

Orta Çağ’da Bağdat’ın Doğu’nun en büyük ve en önemli ekonomik merkezi hâline gelmesinin sebepleri nelerdir
Bağdat’ın Doğu’nun en büyük ve en önemli ekonomik merkezi hâline gelmesinin sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam’ın yayılmasından sonra çeşitli siyasi, ticari, askeri, kültürel şehir merkezleri oluşmuştur. Birçok devlet ve kültürle etkileşim noktası olan bu şehirler, Müslümanların güçlenmesinde çok etkili olmuştur. Bu şehirlerden biri de Bağdat olarak bilinmektedir.

Bağdat’ın doğunun en büyük ve en önemli ekonomik merkezi haline gelmesinin sebebi, ticaret kervanlarının bu şehirden geçmesi, en önemli ticari limanların bu coğrafyaya çok yakın olması, İslam’ın merkezinin bu şehir olması haline gelmesi gibi nedenler olmuştur.

Bağdat, uzun yıllar Müslümanların göz bebeği olarak siyasi, askeri, ticari, sosyal ve kültürel hayatın merkezinde bulunmuştur.

  • Bağdat’ın Dicle kıyısındaki sıcak bir iklime sahip coğrafi yapısı askeri ve ticari anlamda büyük öneme sahip olması
  • Dicle hem de Fırat nehirlerine yakın olması ticareti kolaylaştırması
  • Bağdat, stratejik olarak Asya ve Avrupa arasında yer alması bu sayede, iki kıta arasında karayoluyla yapılan ticaret için başlıca bölgesi olması
  • Ticaret yollarının kesiştiği bir yerde olması ve Bağdat’ta büyük ticari panayırlarının kurulması
  • Bağdat şehrinin yeni inşa edilmiş bir şehir olması ve güvenliğiAbbasi Devletinin Şam’dan Bağdat’a taşınması

155
146
231
148
149
151
331
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.