Bağımlılıkla mücadele eden kuruluşlar hangileridir, araştırınız

Bağımlılıkla mücadele eden kuruluşlar hangileridir, araştırınız
Bağımlılıkla mücadele eden kuruluşlar hangileridir, araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bağımlılıkla mücadele eden kuruluşlar hangileridir, araştırınız, araştırma sonuçlarını arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Türkiye'de Yeşilay gibi sivil toplum kuruluşları, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Platformu ve Türk Psikiyatri Derneği, bağımlılıkla savaşta önemli roller üstlenir. Sağlık Bakanlığı'na bağlı AMATEM merkezleri ise madde bağımlılığı tedavisi ve rehabilitasyonunda uzmanlaşmış kurumlardır. Uluslararası düzeyde, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bağımlılıkla mücadelede politika oluşturur ve ülkeleri bu konuda rehberlik eder.

Yeşilay (Türkiye Yeşilay Cemiyeti): Türkiye'de bağımlılıkla mücadele konusunda önde gelen bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığına karşı farkındalık yaratır.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Platformu: Bağımlılıkla mücadele eden birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği bir platformdur. Ortak projeler yürütür.

Türk Psikiyatri Derneği: Madde bağımlılığı ve diğer bağımlılık türleriyle ilgili çalışmalar yapar ve uzmanlık sunar.

AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezleri): Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak madde bağımlılığı tedavisi ve rehabilitasyonu sunarlar.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO): Uluslararası düzeyde bağımlılıkla mücadelede politika oluşturur ve ülkeleri rehberlik eder.

224
5
8
9
5
101
136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.