Bağımsız olmayan bir ülkede yaşayan insanların hak ve özgürlüklerini kullanmaları mümkün müdür

Bağımsız olmayan bir ülkede yaşayan insanların hak ve özgürlüklerini kullanmaları mümkün müdür
Bağımsız olmayan bir ülkede yaşayan insanların hak ve özgürlüklerini kullanmaları mümkün müdür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kesinlikle değildir. Çünkü onları kimler yönetiyorsa onların isteklerini yerine getirmek zorundadırlar. Onların bağımsızları da kendi kültürleri de olmaz. Bu bakımdan bizlerin kimsenin boyunduruğu olmadan bağımsız şekilde yaşamamız bizler için çok önemli bir ayrıcalıktır.

Bağımsız olmayan bir ülkede yaşayan insanların hak ve özgürlüklerini kullanmaları mümkün değildir. Çünkü, bağımsızlık olmazsa insanların özgürlükleri sınırlandırılır ve diledikleri gibi hareket edemezler.

Bağımsızlığını elinde bulundurmayan ülkelerde, hukuki olarak işgal söz konusudur. Bu işgal düzeninde mahkemeler de işgal yönetimine göre karar verir. Fiilen işgal olmasa da bu sömürüye girer. Sömürülen ülkelerde insan hak ve hürriyetlerinden bahsetmek imkansızdır.

Sömürülen ve işgal altında olan ülkelerde uluslararası mahkemeler devreye girer. İnsan hakları komisyonları insanların haklarını savunmak için geçici mahkemeler ve daimi mahkemeler kurar. İnsanlar böylece haklarını savunmak için mahkeme yoluna başvururlar. Aksi durumda insanlar suça meyleder ve eline silah alarak kendi adaletini kendi sağlamaya çalışır. Bu da yanlış bir davranıştır.

1082
674
854
317
394
469
2096
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum