Bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampullerin çoğunun seri olarak bağlanmasının avantaj ve dezavantajları var mıdır

Bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampullerin çoğunun seri olarak bağlanmasının avantaj ve dezavantajları var mıdır
Bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampullerin çoğunun seri olarak bağlanmasınınavantaj ve dezavantajları var mıdır, varsa bunlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bahçe aydınlatmasında kullanılan ampullerde seri bağlamanın avantajları ve dezavantajlarını maddeler halinde inceleyelim:

  • Ampuller seri bağlandığında daha az ışık verir.
  • Seri bağlama sonucu daha az enerji tüketilir.
  • Ampullerden biri patladığında tüm ışıklar söner.

Aydınlatma günlük hayatta artık neredeyse temel ihtiyaçlarımızdan biri haline geldi. Aydınlatma araçlarının verimli kullanımı günümüzdeki enerji sorununu hissetmemek için önemlidir. Bahçe aydınlatması geç saatlere kadar bahçelerde vakit geçirmemize imkan verir.

Bahçe aydınlatmalarının seri bağlanmasının avantajı enerji tasarrufu olabilir. Bahçe aydınlatmasında seri bağlama, ayrıca kablo kullanımından tasarruf da sağlar.

Eğer bahçe aydınlatmaları paralel bağlansaydı, çok fazla ampul kullanıldığı taktirde gereksiz bir kablo kalabalığı olurdu. Bahçe aydınlatmasının seri bağlanmasının dezavantajı da yok değil, bu ampullerden birinin bozulmasının sonucu tüm ampullerin sönmesi olur, ve bu da aydınlatmamızı aksatır. Bunun tamiri için de ampuller bozuk olan bulunana kadar tek tek kontrol edilmelidir.

4
2
1
0
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.